WIE IS DE MOL VAN GROEP 8? 

De meeste mensen kennen het spel ‘Wie is de Mol?’  wel van TV en met een bovenbouw groep is dit goed te spelen. Met vertrouwen en goed samenwerken kunnen de leerlingen “geld” verdienen voor de pot. Bij deze opdrachten speelt iemand van de groep een ander spelletje… en zorgt voor zo min mogelijk geld in de pot. Na een aantal opdrachten volgt de test en vallen de eerste leerlingen af (zij helpen daarna de organisatie). Uiteindelijk blijven er nog drie leerlingen over en weten we eindelijk het antwoord op die ene vraag……‘Wie is de Mol?’. 

In het schooljaar 2018-2019 heb ik dit spel gespeeld. Ik heb de lesstof van groep 8 verwerkt in de opdrachten. Bovendien werk je met dit spel aan groepsvorming. 

Alle afleveringen kun je vinden op mijn YouTube-kanaal: Meester Wilfred | Meestervlog 

  

MEESTERDOC. | Maasvlakte 2 

Lesstof overbrengen kan op verschillende manieren en ik ben blij dat ik van mijn werkgever de tijd en ruimte krijg om mijn creatieve ideeën uit te voeren. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik door mijn enthousiasme soms ook mijn vrije tijd gebruik om bijvoorbeeld video’s te maken. Video’s maken is mijn hobby, dus het maken voelt niet altijd als werken.

Bij Meesterdoc. maak ik een minidocumentaire voor mijn leerlingen. De lesstof heb ik besproken in de les en met deze video hebben de leerlingen een nog beter beeld van het onderwerp.

Wellicht komen er nog meer afleveringen van Meesterdoc. online op mijn Youtube-kanaal Meester Wilfred | Meestervlog. 

 

HET 30 SECONDENSPEL 

Bij de taalmethode leren de leerlingen per thema nieuwe woorden. Dat kan met oefeningen uit het boek, maar het kan ook anders! Door spelenderwijs aan de slag te gaan met de themawoorden, blijft de betekenis van nieuwe woorden beter hangen. De resultaten zijn door dit spel flink omhoog gegaan! We kunnen de betekenissen allemaal wel dromen. In de video krijg je een goede indruk hoe fanatiek de klas is en hoeveel plezier er is! Ik probeer er een “televisieshow” van te maken en iedere keer mag iemand anders presenteren. 

Je kunt de kaartjes van groep 8 vinden bij onderwijsmaterialen. Als je lesgeeft aan een andere groep, dan kun je een leeg format vinden om de kaartjes zelf te maken. 

1 april of niet? Kinderen plakken huiswerk achter het raam voor ‘nakijkdrone’. 

Deze kop staat op de site van Hart van Nederland en het nieuwsitem kwam in de uitzending. Het begon allemaal met een idee van mijn collega en een snel gemaakte video bij mijn ouders in de achtertuin over de  huiswerk/nakijkdrone. Al snel kreeg ik berichtjes van familie en vrienden hoe handig en gaaf de huiswerk/nakijkdrone wel niet is!? 

Ondanks de coronacrisis hebben we met deze actie de leerlingen en ouders laten lachen. Nu moeten we alleen nog even bedenken hoe we dit goed maken met de leerlingen. 

Bekijk hier het nieuwsbericht op de site van Hart van Nederland: 

 

CHAOS OP DE PETRUSSCHOOL 

Het begint een traditie te worden op de Petrusschool. We bedenken met het team een plan om rommelpiet tegen te houden. Ondanks een goed plan hebben we toch iedere keer weer ‘boze’ leerlingen omdat het plan toch niet heeft geholpen. 

Op het YouTube-kanaal van de Petrusschool kun je nog meer video’s vinden.  

PROJECT BOUWEN | Van Brienenoordschool Rotterdam  

Ik heb een aantal stages gelopen op de Van Brienenoordschool in Rotterdam. Het was een leerzame en fijne tijd waar ik mijn creativiteit kwijt kon. Voor het bouwproject hebben we met groep 4 deze fantastische maquette gemaakt met een groepsschilderij op de achtergrond.