Video afspelen

De positieve kant van het beroep laten zien.

Ik ben Wilfred van Holst en ik ben leerkracht van groep 8 op de Petrusschool in Rijswijk. Trots deel ik de positieve kanten van het onderwijs. Onderwijs is meer dan alleen lesgeven uit een boek. De sfeer op een basisschool is geweldig!

Na het klaarzetten van je lessen, begint de dag met een bak koffie met collega`s. De schoolbel gaat en de kinderen komen je klas binnen. Sommige leerlingen willen graag hun verhaal met je delen en de andere leerlingen gaan direct zitten nadat ze de leerkracht een hand hebben gegeven. Je geeft je lessen volgens plan en vooraf (of gedurende dag) kijk je goed welke kinderen extra uitleg nodig hebben. Super tof om te zien dat ze verder komen met de hulp of sturing van de leerkracht.

Buiten de basisvakken om kun je ook je creativiteit kwijt in de wereld- en kunstvakken. Bij alle vakken kun je de lesstof op verschillende manieren aanbieden zoals: onderzoekend leren, spelenderwijs leren en bewegend leren. Soms ben je lang bezig geweest met voorbereiden, maar met een beetje extra, krijg je hier veel waardering voor terug! Neem eens een kijkje op deze site bij het kopje: ‘’Werk van meester Wilfred’’ om te zien dat lesgeven ook op een andere manier kan.

Als de kinderen weer naar huis gaan, geniet je van je successen en zet je alles klaar voor de volgende dag of week. Soms komt er een oud-leerling langs om zijn verhaal te vertellen. Wij hebben op school geen lange vergaderingen. Een keer in de week hebben wij een bordsessie waarbij we de doelen bespreken waar we aan werken.

Buiten het lesgeven heb je ook andere leuke bezigheden in een werkweek. Denk aan kamp, uitstapjes, een schoolbezoek of het uithalen van een goede grap bij de leerlingen. Een schooldag is nooit hetzelfde!

Klasmateriaal

Als leerkracht ben jij eigenaar van een klaslokaal. En hoe tof is het om dit helemaal zelf te mogen inrichten! Zo creëer je een fijne werkplek voor de leerlingen en jezelf. Je kunt mijn materiaal gebruiken om je lokaal nog leuker te maken.

Heb jij vragen over het onderwijs? Neem gerust contact met mij op.

Veel plezier op mijn site!

Wilfred van Holst