ONDERWIJS

TAAL | STRIPVERHAAL

Laat je leerlingen de vakantie of een andere situatie in een stipverhaal tekenen/schrijven. Je kunt twee versies vinden. Een versie voor de vakantie en een versie voor een ander verhaal.

BOARDING PASS IN DE KLAS

Vlieg met je leerlingen door de les heen met een boarding pass. Je kunt het gebruiken om het doel van de les te bespreken en te evalueren.

BEGRIJPEND LEZEN / AK | MAASVLAKTE 2

Een les over Maasvlakte 2 waarbij verschillende leesstrategieën van begrijpend lezen aan bod komen. Je kunt deze les als thuiswerkles gebruiken of als les in de klas. Bij deze les hoort een aflevering van Meesterdoc.

HET 30 SECONDENSPEL

Speel het spel om spelenderwijs woordenschat te oefenen.

BOUWPLATEN KERSTHUISJE

Maak een kersthuisje!

REKENEN | 5 METRIEK STELSEL POSTERS

Hang deze overzichtelijke posters in de klas op met de trappen van het metriek stelsel. Je kunt de posters ook verkleinen om in strategieën te gebruiken.

TAAL | MIJN FAVORIETE RECEPT

Een taalles over een recept schrijven? Gebruik dit format om de leerlingen te helpen bij het schrijven van een recept.

SCHEMA WERKWOORDSPELLING

Gebruik dit schema om werkwoorden correct te kunnen schrijven. Je kunt het ophangen in de klas of als hulpkaart gebruiken.

GESCHIEDENIS TIJDBALK

Wat is er mooier dan de geschiedenis als een tijdlijn in je lokaal te hebben hangen? Onder de platen kunnen de leerlingen nog meer plaatjes, mindmaps, uitwerkingen hangen om de tijdbalk te laten ‘leven’ in de klas.